Kansanedustaja Jani Toivolalta yhteiskunnallinen keskustelusarja

Tiedote
17.3.2015

Kansanedustaja Jani Toivolalta yhteiskunnallinen keskustelusarja

Kansanedustaja Jani Toivola isännöi neliosaisen Toivola-tarinoita ihmisyydestä -keskustelusarjan, joka käsittelee yhteiskunnallisia ajankohtaisteemoja eri vierailijoiden kautta. Sarjassa otetaan kantaa mm. feminismiin ja tasa-arvoon, transsukupuolisten asemaan, taiteen merkitykseen sekä nuorten vaikuttamismahdollisuuksiin.

Toivola-tarinoita ihmisyydestä -sarja koostuu neljästä viikoittain julkaistavasta teemajaksosta. Keskustelijoina ovat mm. FemAct-työryhmän Heli Paatela ja Jenna Herkama, sukupuolensa korjannut laulaja Demian Seesjärvi, koreografi Hanna Brotherus sekä Ruuti-vaikuttamisryhmän nuoret Benjamin Shemeikka ja Valtteri Heinonen.

Taidetta, joka vaikuttaa

Tänään tiistaina 17.3. julkaistaan keskustelusarjan ensimmäinen jakso, joka pureutuu taiteen merkitykseen. Mikä on taiteen rooli yhteiskunnallisessa muutoksessa? Miten taide voi muuttaa ihmistä? Politiikassa konservatiivisimmat äänet ovat tekemässä jakoa arvokkaaseen ja merkityksettömään taiteeseen. Taiteen kentällä hoivataide nostaa puolestaan vahvasti päätään. Jakson vieraana on koreografi Hanna Brotherus, joka on tunnettu yhteiskunnallisista ja kantaaottavista teoksistaan mm. nuorten, vanhusten ja turvapaikanhakijoiden kanssa.

Sarjan toinen jakso käsittelee tyttöjen ja naisten asemaa tämän päivän Suomessa FemAct-liikkeen perustajien kanssa. Miltä tuntuu, kun uralla eteneminen ja unelmien saavuttaminen eivät olekaan kiinni vain kovasta työstä ja osaamisesta – vaan niihin vaikuttaa myös sukupuoli? Ruotsissa tehdään jo feminististä ulkopolitiikkaa. Miten on Suomen poliittisen kentän laita?

Kolmannessa jaksossa otetaan kantaa tällä hallituskaudella kaatuneeseen translakiin. Tarinansa kertoo sukupuolensa korjannut klassinen laulaja Demian Seesjärvi, joka vaihtoi muutoksen myötä myös äänialaansa sopraanosta tenoriksi. Viimeisessä jaksossa pääsevät ääneen nuoret. Mitä he ajattelevat nuorena olemisesta, koulusta, unelmista ja vaikuttamisesta? Aihe on ajankohtainen mm. valmisteilla olevan nuorisolain kautta, jonka tehtävänä on vahvistaa nuorten asemaa, oikeuksia ja hyvinvointia.

Uudenlaista vaikuttamista ja vaalikampanjointia

Toivola-tarinoita ihmisyydestä -keskustelusarja on osa Jani Toivolan vaalikampanjaa. Hän on ehdolla kevään eduskuntavaaleissa Vihreiden listoilta Uudeltamaalta.

“Haluan avata ohjelman kautta perinteisten vaalilupausten sijaan omaa arvomaailmaani: mihin asioihin kiinnitän huomiota yhteiskunnassa ja miksi. Minulle oli myös tärkeää päästää erilaisia vaikuttajia ääneen ja kertoa aiheista heidän kauttaan”, Toivola sanoo. “Yhteiskunnallinen muutos vaatii kaikkien osallisuutta. Vaikuttamisen haluun puolestaan tarvitaan usko siihen, että on arvokas osa ympäröivää yhteiskuntaa. Tätä ei saa unohtaa politiikassa. Kansalaisaloitteesta edennyt tasa-arvoinen avioliittolaki oli huikea työnäyte yhdessä vaikuttamisesta, ja tällä tiellä haluan jatkaa.”

Katsojia kannustetaan osallistumaan keskusteluun sosiaalisessa mediassa hashtagilla #vaikuta2015. Viikoittain julkaistaan myös Jälki-Show, jossa Toivola tiivistää kunkin videon herättämää keskustelua ja vastaa kysymyksiin.

Sarjan jaksot tulevat katsottaviksi Youtubeen: youtube.com/janitoivola.

Lisätiedot:

Jani Toivola

Kansanedustaja

jani.toivola@eduskunta.fi

+358 50 512 0516

Touko Aalto

Jani Toivolan eduskunta-avustaja

touko.aalto@eduskunta.fi

+358 50 574 1550

www.janitoivola.net

Twitter: @janitoivo

Facebook: JaniToivola

Instagram: @janitoivola