Tiedote 6.2.2015: Kansanedustaja Jani Toivola asettuu ehdolle eduskuntaan

Jani.tiedotekuva

Kansanedustaja ja Vihreiden eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Jani Toivola kertoi tänään Helsingin Sanomien Kulmapöytä -ohjelmassa asettuvansa ehdolle kevään eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiiristä. Aikaisemmin on uutisoitu, että Toivola olisi jättämässä eduskunnan.

”Sain olla tekemässä osaltani historiaa, kun voitimme äänestyksen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Tämän jälkeen sain todella paljon vetoomuksia, että asettuisin sittenkin ehdolle ja jatkaisin työtä moniarvoisen Suomen edistämiseksi”, Toivola kuvailee tarkkaan harkitun päätöksen taustoja.

Tärkein tekijä sekä Toivolan aikaisemman ilmoituksen että tuoreen ehdokkuuspäätöksen taustalla on perhe. ”Kun alun perin tein päätöksen olla asettumatta ehdolle olin juuri palannut töihin 9 kuukauden vanhempainvapaalta, ja kansanedustajan työn sekä lapsiperheen arjen yhdistäminen tuntui haastavalta yhtälöltä. Uudenlaisen rytmin opettelu lapsen syntymän jälkeen ottaa oman aikansa kaikissa perheissä. Nyt syksyn ja talven myötä arki on kuitenkin asettunut uomaansa ja olen varma, että voin hoitaa sekä työni että pienen tyttäreni täysipainoisesti”, Toivola kertoo.

Toivola on pohtinut paljon työn ja perheen yhteensovittamista oman päätöksentekonsa yhteydessä. ”Tärkeintä on itse asettaa rajat omalle jaksamiselle. Työn ja perheen yhteensovittaminen on iso haaste koko suomalaisessa yhteiskunnassa ja kehittämiseksi tulee tehdä töitä myös jatkossa”, Toivola sanoo. “Itse olen kiitollinen laajasta ja luotettavasta tukiverkostani, sekä tyttäreni saamasta ensiluokkaisesta kunnallisesta päivähoidosta.”

Toivola asettaa tulevan vaalikauden keskeisiksi tavoitteikseen lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemisen aina varhaiskasvatuksesta aikuisuuden kynnykselle, isien roolin vahvistamisen kotona ja naisten aseman tukemisen työelämässä sekä moniarvoisuuden edistämisen kotimaassa ja kansainvälisesti. ”Odotan todella innolla tulevia vaaleja ja olen erittäin motivoitunut jatkamaan työtäni tasa-arvoisen, kansainvälisen sekä moniarvoisen Suomen eteen. Haastavina aikoina tarvitaan yhteen hiileen puhaltamista erottelun sijaan – olen varma, että se kantaa pitkälle,” Toivola päättää.