Multa lähtee taju!

Edellisessä blogitekstissäni kirjoitin suhteellisen kärkevästi keskustan Jarmo Korhosen ja perussuomalaisten Timo Soinin retoriikasta ja arvomaailmasta. Avauduin siitä kuinka koin että se jättää monet meistä yhteiskunnan ulkopuolelle tunnustamattomina ja yksin. Maailma kuitenkin muuttuu, eikä ihmeiden aika ole ohi!

Kaksi tuntia tekstini julkaisun jälkeen olin Stockmann-tavaratalon hississä, kun havaitsin että kampanjapuhelimeeni oli huomaamattani tullut kaksi puhelua vieraasta numerosta. Soitin takaisin ja puhelimen toisesta päästä vastasi möreä ääni: Jarmo Korhonen! Taju meinasi lähteä ja sekunnissa ehdin käydä läpi kaikki vaihtoehdot; Lyönkö luurin korvaan? Anonko anteeksiantoa? Onko keskustan joukot jo mahdollisesti lähetetty perääni? Onko kuuntelulaite asennettu ja liiketunnistin aktivoitu ja olinpaikkani nyt siis tunnistettu?

Toisin kuitenkin kävi. Jarmo Korhonen sanoi selvällä suomen kielellä, että oli lukenut häntä koskevan kirjoitukseni ja ajatellut että mies joka kirjoittaa näin hienosti ja älykkäästi ansaitsee puhelinsoiton. Seuraavat viisi minuuttia hän kehui rohkeuttani tarttua asioihin, sanoa asiat suoraan ja puhua omakohtaisesti. Hänen mielestään suomalainen politiikka tarvitsee juuri minun kaltaisiani ihmisiä muuttuakseen ja että jos hän voi mitenkään edesauttaa eduskuntaan pääsyäni niin minun ei tulisi epäröidä ottaa yhteyttä.

Näköjään siis itsekin syyllistyn helmasynneistä juurtuneimpaan. Muodostan käsitykseni ihmisestä median pätkittyjen lauseiden, äänenpainon ja ulkonäön perusteella, vaikka en ole koko ihmistä koskaan tavannutkaan. Joku pessimisti ehti tarinani kullessaan jo todeta että puhelu oli Korhosen puolelta taktikointia. Minä uskon toisin. Tarinaa kertoessani olen kahvipöytäkeskusteluissa törmännyt jo kolmeen kertomukseen, jotka antavat ymmärtää että Jarmo Korhonen on myös hyvin lämmin ja huomioonottava ihminen.

Pysyn kuitenkin edelleen kannassani siitä, että politiikan ei tulevaisuudessa tulisi enää olla peliä, vaan oikeaa elämää, yhteentulemista ja Kansan voimauttamista joka tasolla. Tämän hetken retoriikka sulkee vielä liian monelta oven.