Miksi?

Ehdokkuuteni julkistamisen jälkeen moni on kysellyt motiiveistani lähteä politiikkaan.

Ensimmäisen kerran minua pyydettiin ehdokkaaksi viime eurovaaleihin vuonna 2009. Olin pudota tuolilta, kun puoluesihteeri Panu Laturi puhelimen toisessa päässä esitti asiansa. Olin kyllä aina nähnyt itseni vaikutushaluisena yhteiskunnan kommentaattorina ja parempaan uskojana, mutta että politiikkona. Lupasin miettiä asiaa. Sytyin ajatukselle ja seuraavassa hetkessä rupesin jo maalailemaan elämää Brysselissä. Onnekseni kuitenki muutama päivä myöhemmin heräsin haaveistani ja vastaukseni oli ei.

Sitten tuli vuosi 2011. Mikä erottaa nämä vaalit noista eurovaaleista?

Silloin innostuin ja olin imarreltu siitä miten muut näkivät minut, mutta päätös ei olisi ollut oma. Tällä kertaa haluan itse ja aika on valmis. Hiljalleen olen uskaltanut kasvaa omiin mittoihini ja monen tarpeellisen elämän mutkan ja kokeilun jälkeen olen tässä. Kyseessä ei ole uhrautuminen tai oidipus-kompleksi. Seuraan vain omaa tarinaani. Sitä toivon meille kaikille. Uskallusta ja tukea kulkea omaa polkuamme yksilöinä ja yhteiskuntana puolustaen ja kunniottaen yhteistä hyvää.

Kampanja on alkanut, nähdään pian!

Jani Toivola
Vihreiden kansanedustajaehdokas Uuudeltamaalta

Ps. Niin ja Vihreät valitsin koska he ovat aina tinkimättömästi tilanteesta riippumatta kantaneet ylpeydellä moniarvoisuuden ääntä. Hyvä lähtökohta ihmisyyden ja ympäristön kestävälle kehitykselle.