Äiti

Huomasin koko kansanedustajaehdokkuuteni julkistuspäivänä miettiväni äitiäni. Yritin valmistautua illan Maria!-lähetykseen, jossa uutiseni paljastettaisiin ja pumpata itseni täyteen faktaa ja perusteita ehdokkuudelleni ja vahvoja näkemyksiä tulevaisuuden Suomesta. Mieli kuitenkin täyttyi äidistä. Miten rohkea nainen!

50-luvulla syntynyt työläisperheen kouluttamaton tytär, joka 70-luvun Suomessa kasvatti yksinhuoltajana mulattilasta. Näky joka sen ajan Suomessa saattoi ratikassa kirvoittaa ilmoille huudon”Painu afrikkaan neekerihuora!” Arjen rutiinien ohella äiti kouluttautui perushoitajaksi ja on ylpeydellä toiminut ammatissaan jo yli 20 vuotta. Tänään hän jakaa ammattitaitoaan uudelle joukolle toiveikkaita nuoria.

Suurella rohkeudella ja sydämellä hän on kasvanut ajan haasteiden vanavedessä ja tukenut poikaansa kaikessa mitä elämä on eteeni tuonut. Oli kyseessä sitten Amerikkaan muutto 20-vuotiaana tai oman elämän julkinen avaaminen, äidiltäni sain uskalluksen luottaa siihen että lopulta maailmassa hyvä voittaa. Tärkeintä on, että en koskaan itse luovuttaisi itseni suhteen.Tätä samaa äidin rohkeutta kohdata muutosta tarvitaan myös tänään.

Kiitos äiti!

~ Poikasi Jani